zondag 10 maart 2013

Sweet & Sour Ribs: HEERLIJK!

vandaag was als een ouderwetse zondagavond: lekker eten bij mijn ouders. Het was lang geleden dat we met zijn vijven compleet waren en met zijn allen 'op onze eigen plek' bij paps en mams aan tafel zaten. Just like old times! Mijn ouders hebben zich weer van hun beste kook-kant laten zien en we aten een heerlijke roerbak met gemarineerde ribs waarvan ik het recept graag wil bewaren en zelf uitproberen. Het is een aanrader dus ik wil het graag met jullie delen!

Sweet & Sour Ribs van Ching He Huang

Ingrediƫnten
750 gram platte ribbetjes of spare ribs (los per rib)
3 eetlepels Yellow Bean Sauce (verkrijgbaar bij de Toko)
2 eetlepels rijstwijn
2 teentjes knoflook
100 ml Arachideolie (verkrijgbaar bij Toko of supermarkt met een uitgebreide aziatische afdeling)
4 eetlepels zwarte rijstazijn
4 eetlepels lichte soyasaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel vloeibare honing
3 lenteuitjes

Voorbereiding
1. Doe om de ribbetjes te marineren Yellow Bean Sauve, rijstwijn en twee geplette knoflooktenen in een kom.
2. Voeg de spareribs toe en dompel de ribbetjes goed onder tot ze allemaal bedekt zijn met marinade.
3. Maak in een andere kom de Sweet & Sour: Meng de zwarte rijstazijn met de soyasuas en voeg de bruine basterdsuiker en honing toe en meng goed.

Bereiding
1. Doe de arachideolie in de wok en laat goed heet worden.
2. Bak de ribbetjes kort in de olie tot de marinade goed in het vlees zit.
3. Haal de ribbetjes uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. De de ribbetjes in een pan met de Sweet & Sour saus en breng aan de kook. Laat de ribbetjes langzaam gaar koken en zorg dat de saus niet verbrand.
5. Serveer de ribbetjes met gesnipperde lenteuitjes.

Smakelijk eten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten