zondag 24 maart 2013

Quiche Caprese uit de Allerhande

Toen ik gisteravond de nieuwe Allerhande opensloeg viel het blad open op de pagina met het recept van een Quiche Caprese. Ik kreeg meteen trek en besloot deze quiche vandaag te bakken als lunch voor morgen. Zie hieronder het recept want de quiche is heerlijk! (En een stuk gezonder dan de bekendere Quiche Lorraine waar slagroom in verwerkt is). Deze Quiche bevat crème fraiche.. wat toch een stuk gezonder is!

Quiche Caprese (lunchgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten
6 plakjes roomboterbladerdeeg
1 bakje pijnboompitten
250 gram cherrytomaatjes
4 eieren
125 ml crème fraiche
30 gram verse basilicum 
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 bol buffalo-mozzarella
3 romatomaten
springvorm (24 cm, ingevet)









Bereiding
1. Verwarm de overn voor op 180 graden. Vet de sprinvorm in met boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg. 
2. Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter en laat afkoelen. 
3. Verdeel de pijnboompitten en sherrytomaten over de bodem van de quiche.
4. Klop de eiren los met de crème fraiche en schep de (gescheurde) basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de mozzarella en het eimengsel over de tomaten. 
6. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche. 
7. Bak de quiche in ca. 60 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. 
8. Laat de quiche in 1 uur afkoelen. Serveer met een roosje basilicum op ieder stuk. 

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten