woensdag 20 februari 2013

Viskoekjes met gepofte aardappelen en een frisse salade



Gister had ik met twee vriendinnetjes afgesproken voor een gezellig avondje samen eten en bijkletsen. Via Allerhande.nl stuitte we op een lekker idee voor viskoekjes met gepofte aardappelen. Omdat wij ons nooit helemaal aan het voorgeschreven recept houden en er graag zelf wat uitlaten en vooral aan toevoegen vindt je hieronder ons recept:


Viskoekjes met gepofte aardappelen en een frisse salade

Ingrediƫnten (voor 4 personen)
400 gram Pangasius
      200 gram surimisticks
1 rode ui
1 rode chilipeper
2 eetlepels zoete chilisaus
4 middelgrote kruimige aardappelen
100 gram roomboter
Een paar sprietjes bieslook
2 tenen knoflook
IJsbergsla
Pijnboompitten
1 komkommer (geraspt)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik met een vork gaatjes in de schil van de aardappelen en verpak ze in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ongeveer 35 minuten in de oven. (grotere aardappelen 45 minuten, kleinere aardappelen 30 minuten).

Snipper de ui en snij een teentje knoflook en de chilipeper klein.

Snij de pangasius in stukken en doe samen met de ui, knoflook, chilipeper, surimi en chilisaus samen in een keukenmachine en zet op middelhoge stand tot alles klein en gemengd is.

Haal het mengsel uit de machine en maak met natte handen 8 viskoekjes.

Rasp de komkommer, rooster de pijnboompitten en meng met de ijsbergsla. Maak een frisse dressing van olie, citroensap, vers gemalen peper en gemalen zeezout.

Bak de viskoekjes op middelhoog vuur aan beiden kanten goudbruin.

Maak knoflookboter met een geperste knoflookteen, gehakte bieslook en de zachte roomboter.


Dien op door de folie van de aardappelen open te vouwen, de aardappelen in te snijden en er wat van de knoflookboter op te leggen. Leg de viskoekjes en sla op het bord en eten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten